Kysymys:
Voiko sointuja soittaa huilulla?
xilpex
2019-03-04 09:26:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen soittanut huilua jo jonkin aikaa ja halusin laajentaa tietämystäni siitä. Tätä varten aloin oppia lisää tavallisesta musiikkikirjasta. Tätä tehdessäni törmäsin käsitteeseen nimeltä soinnut. Opin kaikki soinnut ja halusin soittaa niitä huilullani, mutta en kyennyt keksimään tapaa saavuttaa tämä. Onko olemassa tapaa soittaa sointuja huilulla?

FWIW, saatat harkita huilun sävelkorkeuden (äänenvoimakkuuden) yhdistelmää - katso esimerkiksi Jethro Tullin varhaiset albumit. Drat - ninja'd kirjoittanut @leftaround
@CarlWitthoft Jazz -muusikko Rahsaan Roland Kirk käytti myös laulua soittotekniikassa laajasti ja hyvin. Sitä käytetään myös melko vähän nykyaikaisessa huilumusiikissa, joten en ole varma kuka se on, joka paheksuu tätä tekniikkaa.
Viisi vastused:
#1
+25
Bladewood
2019-03-04 09:45:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huilun, kuten useimpien puhallinsoittimien, katsotaan olevan yksiäänisiä (toisin kuin moniääninen piano), mikä tarkoittaa, että voit soittaa vain yhtä nuottia kerrallaan (kohtuullisten kykyjen rajoissa).

Huilussa on kuitenkin "laajennettuja tekniikoita", jotka ylittävät tavalliset opetukset. Tällöin "moniääniset" (joka on pariton termi, koska "moni" on latinaa, kun taas "puhelin" on kreikka) mahdollistavat diadien (eli kaksisävelisten yhdistelmien, toisin sanoen intervallien) ja jopa sointujen (3 + muistiinpanot), jotka perustuvat yliaaltojen ja sävyjen ominaisuuksiin.

Ongelmana on, että nämä ovat erittäin vaikeita ja mahdollisia vain tietyllä nuottien valinnalla (sormensiirrosta riippuen) , ja et todennäköisesti saa niistä kovin miellyttävää sävyä.

Aiheessa on useita resursseja, joita voit yrittää käyttää. En ole taitava monitaajuudesta, mutta Contemporary Flutist'sin ehdottama tekniikka on kuvitella sävysi vokaaliksi - korkeammat sävyt muokkaavat käsitteesi kuin "e", kun taas alemmat sävyt vaativat sinun muodostavan "o" - ja yritä leikkiä kahdella vokaalilla kerralla, yksi suun yläosassa ja toinen alaosassa. Virtuaalinen huilu ehdottaa mahdollisia sormitusyhdistelmiä optimaalisen monitaajuuden saavuttamiseksi.

@Bladewood Hei, mutta jos vastaus auttoi OP: ta, se voi vain olla hyväksynnän arvoinen riippumatta siitä, mitä muita vastauksia tulee. Ja tämä on aika hyvä, käynnistää!
@user45266 Se on rohkaisevaa kuulla. Perun lausuntoni.
Etymologia: oikea "kaikki kreikkalainen" sana olisi "polyfoniikka", jolla on jo merkitys musiikissa. "Multisonics" olisi kaikki latinankielinen vastine, mikä saattaisi tehdä puristeista onnellisempia.
@MichaelSeifert Joo, mutta "multisonic" kuulostaa adjektiivilta Sonic-ruuvimeisselille, jossa on vaihdettavat bitit. \ * nodnod \ *
"Multisonic Screwdriver" on seuraavan EDM-julkaisuni nimi.
@MichaelSeifert Onnellinen puristi täällä ;-)
#2
+6
EinfachToll
2019-03-04 16:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muihin vastauksiin on lisättävä, että jotta voisit luoda korvaan vaikutelman sointu soittamisesta, sointua muodostavia nuotteja ei tarvitse välttämättä soittaa samanaikaisesti. Niitä voidaan yhtä hyvin pelata kuin jaksoa, jota kutsutaan rikkinäiseksi soinnuksi tai arpeggoksi. Jos tuntuu miellyttävältä seurata kappaletta, joka soittaa rikki sointuja huilulla, en tiedä, mutta voit käyttää tätä tekniikkaa helposti, jos haluat vain kuulla, miltä sointu kuulostaa.

Viitteeksi: Vanhoina aikoina tietokoneistetun musiikin aikana, kun sinulla oli vain muutama kanava työskennellä, arpeggiation oli yleinen tapa "huijata" ja tuottaa sointuja yhdestä kanavasta chiptune.
#3
+3
Pam
2019-03-04 14:34:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisätäkseen @ Bladewoodin vastaukseen harmonisten harjoittelu auttaa. Aloita "bugle-puheluilla" sormittamalla matalaa D-sanoa ja yrittämällä lyödä korkeampi nuotti. Nämä ylemmät nuotit ovat harmonisia. Sinun pitäisi pystyä saamaan 4 tai 5 muistiinpanoa yhdestä sormesta pienellä harjoittelulla. Sitten tavoite lyödä kaksi ensimmäistä yhdessä, sitten kolme ensimmäistä.

Harmonisten yliaaltojen harjoittamiseen on hyviä syitä kuin sointien yrittäminen. Se auttaa heijastamaan alempaa oktaavia, ja jos olet taitava yliaaltojen suhteen, se voi antaa sinulle myös vaihtoehtoisia sormenjälkiä hankalille kohdille (kuitenkin vain hätätilanteissa! Viritysongelmia on voitettava). Se auttaa myös huulten joustavuutta.

#4
+3
chasly - reinstate Monica
2019-03-04 16:07:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on kohtuullinen lauluääni, voit tietysti laulaa samalla, kun soitat toista osaa. Harjoittelulla voit tuottaa kaksiosaisen harmonian ja jopa kaksiosaisen kontrapisteen.

Jos valitset laulun korkeuden vastaamaan haluamaasi harmonista, tämä resonoi huilussa ja tekee harmonisen tuottamisen helpommaksi. Tietysti tällä viimeisellä ajatuksella on raja äänesi alueesta riippuen.

On tärkeää huomata, että huiluksi laulamisen tulos on hyvin erilainen kuin toisen henkilön huilun soittamisen tulos: koska ilmavirta suukappaleessa on epälineaarinen, saat vahvan [intermodulaation] (https: //fi.wikipedia .org / wiki / Heterodyne). Tuloksena oleva vaikutus tunnetaan parhaiten Ian Andersonin ”vääristyneen huilun” äänestä sooloissa nimellä [veturihenkeen] (https://youtu.be/eSUdlUmtg3Q?t=2m22s).
#5
  0
Camille Goudeseune
2019-03-05 01:56:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pelataksesi tuttuja sointuja epätavallisten moniäänisten sijasta, voit huijata. Toista rikkoutunut sointu joko voimakkaasti kaikuvassa tilassa, kuten porraskäytävässä tai katedraalissa, tai mikrofoniin, joka syöttää elektronisen kaiku.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...