Kysymys:
Yliaallon taivuttaminen
BlueRaja - Danny Pflughoeft
2011-02-18 14:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noin klo 2.11 tästä videosta Kotaro Oshio soittaa kolme harmonista - viides, neljäs ja kolmas tuskailla. Kolmannen tuskaillun yliaallon kohdalla hän tekee ... ... jotain saadakseen sävelkorkeuden taipumaan.

Kuinka tämä on mahdollista? Mitä hän tekee?

(jos ihmettelet, miksi se kuulostaa niin oudolta, viritys on GGDGGD)

Kun soitan akustisella bändilläni, käytän tätä tekniikkaa paljon yrittäessäni luoda joitain ääniä, joita käytän sähköllä whammy-palkin kanssa. Vanhalla Eko 12 -jousellani taivutukset voivat olla melko äärimmäisiä, mutta ne antavat erittäin täydellisen äänen, kun pariksi liitetyt kielet häiritsevät erilaisia ​​määriä.
Valitettavasti tämä linkki on nyt rikki, eikä esityksestä ole muuta videota, jossa taiteilija toistaa tässä kyseenalaistettua tekniikkaa. Tässä on kappale, mutta ilman tekniikkaa, viitteeksi http://www.youtube.com/watch?v=vaoq01CA0DI&feature=related
Viisi vastused:
#1
+9
user399
2011-02-18 15:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tehdä sen työntämällä / vetämällä niskaasi. Se on helppo tehdä sähkölaitteilla, ja periaatteessa, jos työnnät kaulaa eteenpäin, löysät jousien kireyttä, mikä antaa sinulle matalamman sävelkorkeuden. Jos vedät kaulaa itseäsi kohti, saat korkeamman sävelkorkeuden. Uudemmat nähneet kenenkään tekemän sitä akustisella soittimella ennen ... Sähköllä se on melko yleistä, ainakin teen sen melko usein kuorovaikutuksen aikaansaamiseksi. .

Btw. Tämä tekniikka voi vahingoittaa niskaasi, joten kokeile omalla vastuullasi!
Ja tässä on video siitä, miten se tehdään! Http: //www.youtube.com/watch? V = Pawm37XsuOs
Et näe tätä tekniikkaa aiemmin
Se on todellinen kaulanmurtaja, joten luultavasti miksi niin monet eivät käytä sitä ...
Olen nähnyt Don Rossin tekevän tämän akustisella muutaman kerran. Häneltä kysyttiin siitä seminaarissa, jossa kävin, ja hän sanoi menevänsä rutiininomaisesti 2-3 askelta alaspäin (mutta ei ylöspäin), eikä hänellä ole ollut siitä johtuen niskaongelmia.
Olen tehnyt sen kaikilla kitaroillani, mutta temppu on, ettei sitä pidetä korvikkeena tremolobaarille. Pienellä äänenvoimakkuudella, kuten mikroäänellä tai 1/4 äänellä, on paljon turvallista. Puoliäänen tai enemmän pyytäminen vaatii vahinkoa. Kitarakauloja ei ole tehty taivutukseen, joten hulluksi meneminen vaatii vahinkoa. Tietysti Townsendin, Hendrixin ja muiden kaltaiset ihmiset tunnettiin työntävänsä kitaransa rajojensa ulkopuolelle ja lopulta tuhoamalla instrumentit. Pidän kitaroistani ja haluan pitää ne soitettavina, jotta en väärin niitä.
myös, Tommy Emmanuel teki sen elää Saint-Louisissa, varoituksella, kuten "älä yritä sitä japanilaisella soittimella" :)
Vastuuvapauslauseke; Olen nähnyt muutamia videoita, joissa joku yritti tehdä sen uudella kitaralla ja napsautti kaulaa.
#2
+6
Alistair Maxwell
2011-02-18 19:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kaveri tekee antamalla harmonisen renkaan, asettamalla oikean kätensä kitaran rungon yläpuolelle ja asettamalla sitten vasemman kätensä kaulan alle koskematta jousiin (jotta harmoninen ei lopeta sointia) . Sitten hän työntää alas oikealla kädellään, vetää ylös vasemmalla kädellään.

Tämä taivuttaa niskaa hieman sisäänpäin, mikä vähentää jousien jännitystä ja luo kuulokkeesi muutoksen. Tämä on samanlainen periaate kuin whammy-palkin toiminnalle, paitsi että silta siirretään sen sijaan, että taivutettaisiin kaulaa alempaan merkkijonojännitykseen.

Kitaran kaulan taivuttaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska se voi vahingoittaa muun muassa kaulan ja rungon liitosta. Niin kauan kuin sitä ei tehdä liian ankarasti ja liian säännöllisesti, sen ei pitäisi aiheuttaa massiivisia pysyviä vaurioita.

Toivottavasti tämä auttaa.

Jos olet kiinnostunut, tutustu tähän kysymykseen, kuinka eräänlainen sähkökitara tremolo toimii.

Erotin itse sormilaudan kaulasta akustisillani juuri näin: D.
Kaulan taivuttaminen laskee tai lisää jousien jännitystä riippuen siitä, työntääkö vai kaulaa niska. Se on ikivanha tekniikka, varsinkin sellaisten pelaajien keskuudessa, joilla ei ole tremoloja ja jotka haluavat saada jonkin verran taivutusta kaikkien jousien yli.
#3
+1
InternalConspiracy
2011-02-18 14:58:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

sähköllä voit tehdä sen whammy-tangolla. voit myös pystyä tekemään jotain nuotille työntämällä merkkijonon alaspäin perässä tai käyttämällä viritysnuppeja. Adrian-jalka tekee sellaisia ​​asioita ... muuttaa merkkijonon viritystä musiikillisesti kappaleen keskellä. niin kauan kuin harmoninen säilyy, voit kokeilla mitä tahansa tekniikkaa sen taivuttamiseksi.

Virittimen säätäminen on vanha banjo-soittimen temppu. Heillä on jopa erityiset virittimet, joiden avulla he voivat lyödä haluamansa "viritetyn" nuotin ongelmitta.
#4
+1
luser droog
2011-10-16 12:13:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hän ei tee sitä täällä, mutta voit saada samanlaisen vaikutuksen avoimiin kieliin (ja siten harmonisiin) tekemällä temppu Iron Man -alusta.

Suorita mutka vetämällä (nailonia) tai työntämällä (terästä) siihen pieneen naruun mutterin ja viritystapin välissä.

#5
  0
DRL
2011-02-18 14:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että hän on löytänyt kitarastaan ​​paikan, jonka avulla hän saa tämän äänen; jos huomaat, että hän työntää kitaran rungon, mikä tuottaa / muuttaa äänen.

En myöskään usko, että tämä on nimenomaan mutka; se on enemmän muutosta siinä, miten ääni resonoi kitarasta.

Löydät samanlaisia ​​paikkoja useimmista kitaroista, jotka saavat sinut erilaisiin ääniin.

Tämä ei ole totta! Hän työntää niskaa, mikä johtaa pienempään jännitykseen -> matalampi!
Mielenkiintoista ja kyllä ​​Hän työntää kitaran runkoa ja kaulaa vastakkaisiin suuntiin. Kiitos huomautuksesta.
Se on ehdottomasti piki mutka. Jouset hajottavat joko korkeammat tai matalammat ja palaavat sitten sävelkorkeuteen, kun niska irtoaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...