Kysymys:
Mitä eroa on keinotekoisella ja luonnollisella harmonisella?
Milo_666
2019-01-10 00:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut paljon luonnollisista harmonisista, mitä ne ovat, mikä ero on keinotekoisiin?

Kaksi vastused:
#1
+9
Tim
2019-01-10 00:53:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luonnolliset yliaallot, erityisesti kitaralla, löytyvät avoimista kielistä. Eniten käytetyt ovat 12., 7. ja 5. nauhat - tai samoissa paikoissa lähempänä pentuja - kuin 1/2 avoimessa merkkijonossa, 1/3 ja 1/4 siitä.

Keinotekoiset yliaallot ovat niitä, jotka löytyvät käyttämällä katkeria nuotteja. Suora esimerkki olisi, kun tuskaistaan ​​ensimmäinen tuskailla esimerkiksi ylimmässä merkkijonossa. Se on F.Ensimmäinen keinotekoinen harmoninen koskettaa 13. frettiä, jolloin saadaan oktaavi F.Sitten koskettamalla yli 8. frettiä saadaan C: n toinen yliaalto, ja koskettamalla 6. frettiä saadaan toinen F, oktaavi korkeampi. Se on keinotekoinen harmoninen harmonia.

Joissakin harjoituksissa kosketus voidaan tehdä poimintakäden numerolla - toinen on varattu alhaalla alaspäin - ja lähestyy hyvin puristuneita yliaaltoja - todennäköisesti seuraava vaihe. / p>

Luonnollisia ja keinotekoisia yliaaltoja soitetaan myös orkesterijono-instrumenteissa samalla tavalla, paitsi että sanaa "sorminen" käytetään sanan "hermostunut" sijasta (koska niillä ei ole nauhoja), ja toisin kuin kitarassa, keinotekoiset yliaallot sisältävät vain vasen käsi (sormen käsi) sormen molempiin sormiin ja koskettaa harmonista solmua, kun taas kitaralla se poimii käsi, joka yleensä koskettaa solmua.
Aivan liian aikaista valita tämä ensisijaiseksi vastaukseksi. Muut seuraavat. Tämän sanottuani olen usein sanonut voivani tehdä termin oppitunteja puhtaasti harmonisista - ne ovat kiehtovia ja lukuisia.
@ToddWilcox - mielenkiintoisia kohtia. Viululla ja niolalla ei ole paha pitää kiinni narusta ja koskettaa solmua samalla kädellä. Sello ei aivan niin. Vaikka ei voi olla helppoa kumartua ja koskettaa solmua samalla kädellä ..! Minulla on tapana soittaa kaikkia harmonisia, luonnollisia ja keinotekoisia, yhdellä kädellä. (Kitaralla tai bassolla).
Ymmärrän sellolla, että vain korkeamman asteen keinotekoisia yliaaltoja soitetaan, eikä yhtäkään soiteta bassolla. Olen aiemmin nähnyt sellolla soitettuja keinotekoisia yliaaltoja. Tässä on koko blogikirjoitus niistä: http://www.moderncellotechniques.com/left-hand-techniques/harmonics/harmonics-overview/ Tämä sarake näyttää käsittelevän keinotekoisia bassoa , mutta esimerkit on merkitty diskanttiavaimella, joten olen hämmentynyt: https://www.notreble.com/buzz/2013/04/08/artificial-harmonics-the-basics/
@Tim soitamme yleensä sellon neljännen harmonisen eli kaksi oktaavia ylöspäin. Tämä voidaan tehdä melko helposti peukalon asennossa, toisin sanoen peukalo sormittaa muistiinpanon ja rengassormi asettaa flageolettin viisi “nauhaa” korkeammalle (mikä on sen normaali ulottuvuus peukalon asennossa, niin hyvin harjoiteltu).
@Tim Teen saman asian. En ole aina nähnyt paljon pistettä opettaessasi pelaajia koskettamaan vasemmistoa luonnollisten yliaaltojen saamiseksi, ellet vain soita luonnollisia yliaaltoja. Ainoa kerta, kun sinun on todella tehtävä, on soittaa useita yliaaltoja kerralla.
@ToddWilcox En ole varma, mitä tarkoitat sanalla "korkeamman asteen" - Katso ehkä "Czardas" -sellojärjestelyä? Olen soittanut (sello) musiikkia, jossa peukalo asettaa merkkijonon ja joko toinen ** tai ** kolmas sormi asettaa keinotekoisen, mikä johtaa 4. tai 5. (plus oktaavi tai kaksi) keinotekoiseksi harmoniseksi sävelkorkeudeksi.
@CarlWitthoft Tarkoitin, että on melko vaikeaa pysäyttää merkkijono ensimmäisessä asennossa peukalolla ja saavuttaa sitten vaaleanpunainen kokonaan alas koskettamaan solmua, joka jakaa merkkijonon kahtia. Ehkä minun olisi pitänyt vain sanoa "korkeammat" yliaallot. Alin yksi tai kaksi (esim. Oktaavi ja * ehkä * oktaavi ja viidesosa) olisi vaikeampaa tai mahdotonta pidemmillä jousilla.
#2
+1
user45266
2019-01-10 00:51:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa ero näiden kahden välillä on:

  • Luonnolliset yliaaltot toistetaan avoimella merkkijonolla. He eivät vaadi vasenta kättä lopettamaan merkkijonoa millään tuskailla; jos tekisivät, he olisivat ...
  • Keinotekoiset yliaallot ovat samat, mutta ne voivat olla millä tahansa tuskailla (kosketa oikeaa kättäsi koskettaaksesi) merkkijono JA repiä samalla kun vasen käsi tuskaisee nuottia).

Kaksi nimeä kuvaavat samaa ääntä; tarra eroaa todellisuudessa vain merkitsevän tekniikan muutosta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...