Kysymys:
Pianon viritys aivan absoluuttisen korkeuden alapuolella
iddober
2012-04-13 15:51:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eräänä päivänä pianoviritin tuli puolivuosittaiseen pianoni viritykseen (Blüthner-vauva-grand). En ollut talossa, kun hän teki virityksen. Kun tulin kotiin, piano viritettiin itseensä nähden, mutta ei absoluuttisen korkeuden mukaan (noin 15 senttiä alaspäin). Käytin Cleartune Iphone -sovellusta sen määrittämiseen. Tämä pianoviritin on virittänyt pianoni kolme vuotta ja on erittäin ammattimainen.

Pitäisikö tätä viritysvirhe? Onko ihmisen korvan avulla mahdollista erottaa absoluuttinen 15 sentin ero?

Oletko käyttänyt samaa pianoviritintä kolme vuotta, pitänyt pianoa säännöllisesti viritettynä, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun se on viritetty matalammaksi? Vai oletko ensimmäistä kertaa tarkistanut sen ulkoisesta lähteestä?
@200_success Tarkistin kaksi vierailua ennen viimeistä vierailua, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun se viritettiin matalammaksi.
Ymmärrän sen virittämisen matalaksi, jos se on jo tasainen, jotta en aiheuta liikaa rasitusta kehykseen kerralla. Kuitenkin, jos se oli jo lähellä normaalia sävelkorkeutta, se on vain outoa. Pyydän viritintäsi pysähtymään tarkistamaan se aina, kun hän sattuu olemaan naapurustossa.
Mitkä avaimet mitasit? Otitko venytetyn virityksen huomioon?
Kahdeksan vastused:
#1
+14
Hilmar
2012-04-13 16:15:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On melko yleinen paikka virittää piano matalammaksi, kun se vanhenee, koska se asettaa vähemmän mekaanista voimaa kehykseen. Se olisi kuitenkin parempi tehdä kuulemalla omistajaa ja purra sitten luodin ja virittää se alas puoli askelta (jotta voit silti pelata muiden kanssa saattamalla sen osaksi kansallista lainsäädäntöä).

15 senttiä lähellä "vain havaittavaa eroa" tai jnd: tä, mutta se voi varmasti olla kuultavissa. Tällä verkkosivustolla on kuultavissa oleva esimerkki keskimmäisestä C: stä, jolla on erilainen valitusnopeus.

On myös mahdollista, että iPhonen sisäinen kristalli on hieman poissa. Hyvän virittimen rakentamiseksi tarvitset kohtuullisen hyvän vertailukellon, eikä IPhone-laitteistolla ole erityistä syytä olla sellainen, jolla on tiukasti ohjattu keskitaajuus.

Hyvää ajattelua kiteen tarkkuudesta, mutta 15 senttiä pois on liian suuri siihen. 15 senttiä 440 Hz A: lla on noin 4 Hz: n siirtymä, joka on 0,1%. IPhonen kiteen tulisi olla pahimmillaan +/- 20 miljoonasosaa (ppm), 0,1% olisi törkeää. Tästä huolimatta en luota sovelluksen kirjoittajiin antamaan tällaista tarkkuutta, vaikka laitteiston pitäisi.
Toistaminen muiden kanssa ei ole oikeastaan ​​ongelma, ellei heidän virityksensä pidä hyvin, ja uudelleensäätö kestää yli muutaman minuutin. Lukuun ottamatta melodisia lyömäsoittimia ja äänitteitä, talossa ei olisi monia soittimia, jotka aiheuttaisivat ongelman. Kitara-, kieli- ja puhallinsoittimet on joka tapauksessa viritettävä joka kerta, kun niitä soitetaan (tai puhallinsoittimien tapauksessa, kun niitä soitetaan muiden kanssa), joten 15 sentin piano ei ole niin suuri sopimus. Tuo se kuitenkin esiin pianovirittimelläsi.
@Gauthier: En tarkoittanut, että kellon ajautuminen itsessään ei olisi teknistä, mutta että jossain vaiheessa Apple vaihtoi myyjiä tai osia, joilla oli hieman erilainen nimellistaajuus (esimerkiksi CPU-kellolle). Heillä ei ole syytä olla.
#2
+5
John McKone
2012-04-13 19:04:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Piano-virittimen näkökulmasta 15 cts on valtava syyllisyys. Sen on oltava viritetty niin tarkoituksella. Todennäköisesti siksi, että niin alhainen piano vaatii sävelkorkeuden korottamista (ja siten lisämaksua) konsertin sävelkorkeuteen nousemiseksi. Koska et ollut siellä, hän todennäköisesti päätti jättää sen sinne, missä se oli. Puhuin aina omistajan kanssa ennen kuin lähden pianosta mihin tahansa paitsi konserttikentällä.

#3
+4
jbm
2012-04-14 06:21:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mittasitko A: lla keskimmäisen C: n yläpuolella? (A4) Cleartune-sovellus ei välttämättä ota huomioon pianosi epä harmoniaa. Riippuen siitä, kuinka kaukana referenssistä se mitataan, saatat nähdä hämmentäviä tuloksia.

Kun asensin Tunelab-nimisen ammattilaisen viritysohjelmiston iPhoneen ja iPod Touchiin, sitä ei tarvinnut lainkaan kalibrointia. verrattuna NIST-analogiseen standardiin. Spot-on, tarkkuudella, jonka ohjelmiston kalibrointitoiminto sallii. En tiedä, onko tämä tyypillistä, mutta epäilen, että laitteiden välillä ei ole niin suurta vaihtelua, ainakaan niin tarpeeksi, että poiskytkentä 15 sentillä A4: ssä (noin 4 Hz).

Oliko suoraa auringonvaloa pianolla, kun mitoit sen? Virittimen tulisi kutsua esiin ympäristöolosuhteet, jotka voivat vaikuttaa virityksen vakauteen. Lämpötilanmuutos on yksi tapa saada erittäin nopea epävakaus virityksessäsi.

Mahdollinen syy "kelluvaan" sävelkorkeuteen, koska sanot sen virittyvän kahdesti vuodessa, on, jos pianosi luonnollinen vaihtelu on suhteellisen laaja. korkeudessa matalasta korkeaan kosteuteen vuodenaikoina. Tietystä vuodenajasta riippuen viritin ei välttämättä katso "jahtaavan" sävelkorkeutta vuodenaikojen mukaan. Tässä tilanteessa yritän suositella parasta aikaa vuodesta virittää siten, että piano olisi lähellä äänenkorkeutta mahdollisimman pitkään.

Muuttujia on monia, kysyisin virittimeltänne varmasti hänen aikomuksensa oli kuvata kuinka teit mittaukset, ja katso mitä hänen vastauksensa on.

#4
+3
filzilla
2012-04-13 23:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen, että teet seuraavat toimet.

1) Hanki kalibroitu virityshaarukka ja testaa vielä kerran, että A 440 on pois päältä. Joten olet täysin varma.

2) Keskustele ystävällisesti virittimen kanssa keskustellaksesi miksi tämä on pois käytöstä.

Kukaan täällä ei voi lukea mieltä. Sinun on todella puhuttava virittimen kanssa siitä, miksi hän ei virittänyt sitä odotetulla tavalla.

Suosittelen myös, että olet lähellä seuraavan kerran, kun viritin tulee, koska tämä on hyvä aika keskustella pianosi kunto ja hoito. Pyydä häntä tarkistamaan toiminta ja vasarat läheltä. Virittimeni poisti toiminnon viime kerralla ja näytti minulle, mikä on hajoamassa. Vaikka studiomestarini on täyttänyt 100 vuotta, se voidaan silti virittää konserttipaikalle. Oletan, että koska tämä oli laadukas rakenne, se vanhenee hyvin (Steinway).

"* Pidetäänkö tätä viritysvirheenä? Onko 15 sentin absoluuttinen ero jopa ihmisen korvalla erotettavissa? *" <--- ** Tämä on kysymys. Mitä tekemistä toimenpideohjelmien mieleen liittyy tähän?
Ajatusten lukeminen viittaa pianovirittimeen, koska kukaan täällä ei tiedä mitä hän ajatteli, mitä havaitsi ja miksi teki valintansa.
#5
+3
Richard Brodbeck
2014-09-17 11:47:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

jbm: llä oli hienoja kohtia. Kuten muutamat muutkin. Näen, että tämä viesti on vanha, mutta kysymys tulee usein esiin. Joten tässä on 2 senttiäni (ei sanoja) .Ensinnäkin mukava piano. Toiseksi, puhu aina virittimen kanssa heti, kun huomaat huolestuttavan aiheen. Mitä pikemmin sitä parempi. Sitten suositukseni on hankkia lämpötila- ja kosteusmittari, joka tallentaa molempien minimi- ja maksimitasot. Aseta sitten se pianolle ja tarkkaile tuloksia seuraavina päivinä, viikkoina, kuukausina ja vuodenaikoina. Mitä vakaampi lämpötila ja kosteus pianossa ja sen ympäristössä, sitä vakaampi viritys on ja sitä parempi pianolle.

Nopea karsinta itsestäni. Olen 5. sukupolvi kuuden sukupolven pianoteollisuudessa. Olen itse rakentanut, restauroinut, korjannut tai virittänyt satoja pianoja ja vastannut tuhansista muista. Olen käyttänyt tietokoneohjattua virityslaitetta yli 25 vuotta. Se luo mukautetun joustavan virityksen jokaiselle pianolle ottaen huomioon, että pianot ovat ainutlaatuisia. Joten mielestäni tiedän jotain tietokoneavusteisesta pianon virityksestä.

Takaisin kysymykseesi. Yksi (1) Hertz (alias sykliä sekunnissa) on 4 senttiä. A-440: n konsertin korkeus tarkoittaa yksinkertaisesti kolmea A4-kielistä, jotka värisevät yhtenäisesti 440 jaksolla sekunnissa. Ei ole väliä onko kesä tai talvi; ääni (korvalla) tai tietokoneohjattu viritys ... A-440 on A-440.

Sata (100) senttiä on puolisävy, joka tunnetaan myös puolisävynä tai puolivaiheisena. Siksi A4 - A # 4 on puolisävy tai 100 senttiä (¢). Esimerkissä 15 ¢ tasainen (15/4 = 3,75 Hertz tasainen) pianosi oli A-436,25 (kun mitoit) tai 0,852273% tasainen. Jos asut koillisessa, kausivaihtelut aiheuttavat suurempia muutoksia sävelkorkeudessa. Olisit tekemässä sävelkorkeuden korottamista talvella ja sävelkorkeuden laskua kesällä; muuttamalla painetta pianossa tuhansilla punnilla joka kerta. Perspektiiviseksi konserttipiano viritetään ennen jokaista konserttia. Mukana on 4 viritystä ja toiminnan säätötarkastus ensimmäisen vuoden aikana. Asennamme kostutus- / kosteudenpoistojärjestelmän, jossa on kosteuden säätö, kun meitä pyydetään tekemään palautus tai uudelleenrakentaminen - niin tärkeä on kosteuden hallinta ja huolto meille ja pianolle. Jos pianosi on lähellä ikkunaa, ovea, takkaa, ilmastointilaitetta jne., Sinulla on usein sävelkorkeuden muutoksia, mikä tekee kiinteästä, kestävästä, melkein mahdottomasta sävelkorkeuden virityksessä.

Asiakkaalle tiedottamisesta pianojen kunnosta. Ennen kuin varaamme edes virityksen uudelle asiakkaalle, esitämme useita kysymyksiä. Kuten: soitetaanko pianoa muilla soittimilla (tai äänellä)? Mikä on pianonsoittotaitosi? Toistaako kukaan muu koskaan sitä? Milloin se viimeksi viritettiin? Kuinka vanha on piano? Plus monet muut. Asia on, yritämme mitata heidän tarpeitaan ja odotuksiaan ja keskustella niistä ENNEN kuin edes varaamme virityksen. Liian paljon keskustelu pianojen kunnosta talossa ei yleensä tule kovin hyvin. Pelkkä kertominen jollekulle, että piano on viritettävä neljä kertaa ensimmäisenä vuonna (jos uusi), kahdesti vuodessa sen jälkeen ja 5 vuoden välein säännelty toiminta voi olla iso sammutus. Milloin viimeksi joku tarkisti levyjen ruuvien kireyden, asetti jouset silloille, asetti kielet toisistaan, arkistoi & ilmaisi vasarat? Kuinka usein olet kuullut, että sinun tulisi virittää piano vähintään kerran vuodessa? Varsinkin jos sitä ei käytetä! Kerran vuodessa viritys on vakuutus, joka suojaa sijoitustasi ja minimoi pianon pitkäaikaiset vahingot. Jos kolmea pianoa ei kannata virittää vuodessa, myy se. En muista, kuinka monta pianoa palvelun puute on pilannut. Muistan harvat, jotka väärinkäytökset tuhosivat. Toivon, että tästä on hyötyä viestisi tuleville lukijoille.

#6
+3
user10692
2014-10-10 10:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etkö ole varma, mainitaanko tämä, mutta jotkut pianovirittimet haluavat "kelluttaa" sävelkorkeutta.

Äänenvoimakkuuden kelluminen tarkoittaa A4: n virittämistä hieman tasaiseksi talvella ja hieman terävää kesällä.

Periaatteena on, että jos virität pianon kesällä, se lopulta menee tasaiseksi. Viinissä, joten jos virität sen teräväksi, se laskeutuu lähellä A440: tä kosteuden laskiessa. Samanlainen perustelu tasaisen virityksen talvella.

Lisäksi sävelkorkeuden muutos on pienempi, jos tulet terävän pianon luokse kesällä etkä tuo sitä kokonaan A440: een.

En koskaan tee tätä, koska käytän tekniikkaa, joka luo erittäin tarkat oktaavit, jotka ovat myös tarkkoja, eli voin toistaa niiden koon koko pianon.

Kelluu sävelkorkeus minulle tarkoittaa, että minun on viritettävä diskantti ja basso joka kerta. Kun viritin A4: n A440: een, pääsen usein äärimmäisyyksiin, eikä niitä tarvitse muuttaa. Lisätyö A4: n siirtämiseksi 440: een tallennetaan äärimmäisyyksiin.

Jos pianosi viritettiin talvella, se on ehkä ollut kelluva. Kysy teknikoiltasi.

Noin kuinka monta senttiä vaihtelu olisi vuodenaikaa kohti? Sain uuden (suhteellisen halvan) pianon, jolla oli vain yksi viritys 3 vuoden aikana, ja vasta nyt vaivautuin mittaamaan, missä se on. Muutama yksisuuntainen merkkijono ilmeisesti ulos, mutta koko asia on tasaisesti noin 7c tasainen (mitattuna 2 virittimellä). Ottaen huomioon, että asun lähellä Washington DC: tä ja on talvi, kenties sen pitäisi olla? Tämä oli käynnistin pystyssä, kun en ollut varma lapseni sitoutumisesta. Saatan todella saada hyvän ja käyttää olemassa olevaa oppimaan itsesäätöä.
#7
  0
Raymond Foster
2015-10-18 18:16:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bluthner-peruskielet ovat hieman taipuvaisia ​​napsahtamaan, jos ne vedetään liikaa, ja saattaa olla, että virittimesi pelkäsi enää kuormittaa niitä, joten ehkä hän päätti improvisoida jättämään koko pianon tasaiseksi. Vain ajatus.

#8
  0
user10692
2016-04-21 16:41:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyviä vastauksia. Vain joitain selvennyksiä. 1 Hz 440: ssä on noin 4 senttiä. Joku mainitsi 15 senttiä. Virityshaarukka voi vaihdella jopa 3 senttiä helposti vain kohtuullisista lämpötilaeroista. Kausi muutosten takia vaihtelut voivat ammatillisen kokemukseni mukaan (viritys 16 vuotta) olla jopa noin 4 Hz. Se on 16 senttiä A4-kokoisena. Viritysohjelmiston kalibrointi ottaa huomioon eri tietokoneiden kellotaajuuden vaihtelun, mutta ei millään tavalla ole lähellä 15 senttiä. Olen käyttänyt NIST: ää kalibroitaksesi Tunelabin osana virityskurssejani, ja se on hyvin pieni hienosäätö, jos sellainen on, paljon alle 1 sentti. Soita virittimellesi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...